Thursday, March 5, 2009


Built in the brutalist style of architecture of the 1970’s, the house was subsequently renovated several times following a more traditional approach to house design especially by converting large open spaces to a more cellular room design. The renovation reopened the ground floor so that it became an open loft-like space from front to back (the house is about 70′ long). By installing a new fully glazed wall at the rear garden side of the house, it was possible to extend the sense of the outdoor space through to the interior. This takes advantage of the house’s ravine setting by providing more opportunities to see and experience the natural landscape of the ravine from within the house and yet maintains privacy as the kitchen window is almost 30 feet above the public road.

Via ArchDaily

No comments: